Ajankohtaista Juniorit

29er: kisaraportti nuorten MM-kisoista

Vuoden 2016 nuorten maailmanmestaruuskisat järjestettiin joulukuussa Aucklandissa Uudessa Seelannissa, kirjaimellisesti toisella puolella maapalloa. Suomea oli edustamassa naisten kaksinpurjehdittavassa 29er-luokassa Sirre Kronlöf & Veera Hokka, EMK.

Kahden viikon reissussa ensimmäinen viikko tasattiin aikaeroa ja toinen kisattiin. Ennen kisaa ehdimme nähdä muun muassa Pihan, joka on kaunis luontoalue Uuden Seelannin länsirannikolla. Rentoutuminen pitkästä reissusta oli tärkeässä roolissa suuren aikaerorasituksen ja yli vuorokauden kestäneen matkustamisen jälkeen.

Ei kuitenkaan mennyt kauaa kunnes jo rikattiin venettä pystyyn pienellä nurmikkoalueella hiekkarannan tuntumassa. Ensimmäinen harjoituspäivä meni mukavasti ja vaikka meillä oli ollut pidempi tauko purjehtimisessa, niin vene tuntui kulkevan. Seuraavan päivän harjoituskisoissa fiilis oli jo kohdallaan, kun kierrettiin ylämerkkiä ensimmäisinä. Itsevarmuutta riitti kisan aloitukseen.

Ensimmäisenä päivänä oli aika kova tuuli. Homma sujui ja viimeisen lähdön ykkössijan jälkeen lähdettiin seuraavaan päivään kokonaistuloksissa toiselta sijalta. Tuuli keveni kisan loppua kohden jonkin verran, mutta yritimme petrata aina jokaiseen lähtöön. Vaikka tuuli olikin kevyt, niin hauskaa meillä oli ja vene kulki hyvin. Kolmannen päivän UFD sai mielen vähän masentumaan, mutta ei luovuttamaan. Otimme kaiken irti loppukisasta! Viimeisessä lähdössä, siis koko kisan viimeisessä sekä meidän 29er uran viimeisessä, päätimme ottaa paaran startin, joka onnistuikin aivan nappiin ja leikkasimme koko fleetin edestä - ei hullumpi fiilis, nautimme joka sekunnista.

Kisa päättyi neljänteen sijaan, joka tietysti vähän harmittaa sijoituksena - juuri pois mitaleilta. Reissusta jäi kuitenkin haikean hyvä fiilis: positiivinen kisakokemus, uskomaton kisapaikka ja meidän 29er uran päätös. Kaikki tallennettu muistin sopukoihin.

Sirre ja Veera

(Sirre ja Veera ovat myös junnuosion optikisakuvassa. Kuva on OptiPM-kisoista vuodelta 2012, jolloin he olivat voittamassa Suomelle tyttöjen PM-joukkuekultaa, toim.huom)

 

Uusissa alkeisryhmissä vielä paikkoja vapaina!

Tarjoamme kaikille alkeis- ja/tai jatkokurssin käyneille lapsille mahdollisuuden jatkaa purjehdusharrastusta seuran viikoittaisissa iltatreeneissä elokuun puolivälistä lähtien.

Harrastusta aloittaville on tarjolla kaksi vaihtoehtoista ryhmää: Vihreät I, joka harjoittelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.45-19.15 ja Vihreät II, joka harjoittelee tiistaisin ja torstaisin samaan aikaan eli klo 16.45-19.15. Ryhmät aloittavat viikolla 33, jolloin koulutkin alkavat. Syyskauden harjoitusmaksu Vihreille on 150€, joka sisältää jollavuokran. Omaa jollaa ei siis tarvitse olla. Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu sähköpostitise osoitteeseen saara.kalliokari [at] gmail.com. Lisätietoja ryhmistä saa Saaralta myös puhelimitse, puh. 044-534 6964.

Syksyllä Vihreiden ryhmien harjoitukset jatkuvat niin pitkälle, kuin säät sallivat, tyypillisesti noin syyskuun loppuun - lokakuun puoliväliin. Iltojen pimennyttyä seura järjestää myös viikonloppuisin päivätreenejä. Näistä lisää infoa kauden aikana ja vanhempainillassa. Syksyn ohjelmaan Vihreillä kuuluu viikkotreenien lisäksi ja ohessa kaikenlaista hauskaa: vanhemmat vs. junnut -kisa (jossa vanhemmatkin pääsevät halutessaan kokeilemaan mm. jollapurjehdusta), retki Vasikkasaaren, pimeäpurjehdusta yhdessä muiden ryhmien kanssa, sekä yhteyiset purjehduskauden päättäjäiset. Myös talvikaudella järjestämme junnuille toimintaa mm. purjehduksen teorian ja ulkoliikunnan parissa.

VANHEMMAT HUOM! Seuralla pyörii myös aikuisten Laser-jollaryhmä, johon otetaan mukaan innokkaita vanhempia. Harrastuksen voi aikuisenakin aloittaa ilman minkäänlaisia pohjatietoja ja -taitoja, ja näin pääsee seuraamaan myös lapsen harrastusta hieman kulissien takaa :)

Ryhmät ovat perinteisesti täyttyneet nopeasti, ja toiminta alkaa jo koulujen kanssa samalla viikolla, joten ilmoittautuminen kannattaa hoitaa pian! Tervetuloa mukaan toimintaan!

___________________________________

EMK:n junioritoiminta pyörii vilkkaana

Toukokuussa on pidetty leirejä ja kisoja. Kesäkuussa homma vain vilkastuu, kun purjehduskoulu käynnistyy ja omat päiväleirit pyörivät lähes viikottain. Kesän kilpailukausi on hyvässä vauhdissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Kesäkuun lopussa lähdetään kahdella himmelillä 13 juniorin voimin Tallinnaan Spinnaker regattaan, Siiri ja Anni matkaavat heinäkuussa optiPM-kisoihin Tanskaan ja elokuussa on vuorossa zoomareille MM-kisat Saarenmaalla. Veera&Sirre kiertävät koko kesän pitkin Eurooppaa, ekat kisat on Kielissä kesäkuussa. Siitä sitten Norja EM-kisat, Saksan avoimet mestaruuskisat ja MM-kisat Hollannissa.

Kisatapahtumia ja kotisataman touhuja voi seurata myös facebookissa.

                                                                                                          

Juniorien kausi aloitettu talkoilla Haukilahdessa

Juniorien kausi alkoi Haukilahdessa lauantaina 9.4. järjestetyillä talkoilla, jolloin siirrettiin jollat ulos kopista ja katsottiin varusteet kuntoon kautta varten. Ohjelma jatkuu heti seuraavana päivänä sunnuntaina junnujen kauden ensimmäisillä treeneillä. Mahtavaa että kausi päästään aloittamaan näin ajoissa! Kiitos kaikille talkoissa mukana olleille.

_____________________________________________________

EMK:n valmentajat koulutuksessa

EMK kouluttaa valmentajiaan ja ohjaajiaan säännöllisesti. Vuoden 2015 lopussa valmistui kolme valmentajaa eri kursseilta:

- Kari Hokka päävalmentaja, Valmentajan ammattitutkinto/Opetusministeriö ja Kisakallion Urheiluopisto

- Saara Kalliokari valmennuspäällikkö, Purjehdusvalmentaja taso I/Suomen Purjehdus ja Veneily

- Katri Kotiranta vastuuvalmentaja, Purjehdusvalmentaja taso I/Suomen Purjehdus ja Veneily

                                                                                                                          

EMK:n vuoden 2015 juniorivalmentaja

Seuran juniorit valitsivat äänestyksessä vuoden 2015 juniorivalmentajaksi Iiro Tynnilän. Valintakriteereinä oli muun muassa "kuka on innostanut minua purjehduksessa eniten". Äänestys oli tasaväkinen, sillä saman määrän ääniä sai myös vuoden 2014 äänestyksen voittaja Katri Kotiranta.

 

                                                                                                                          

EMK:n junioritoiminnan tyytyväisyyskyselyn tulokset 2015

Seuran vuosittainen junioritoiminnan tyytyväisyyskysely on valmistunut. Kysely tehdään yhteistoiminnassa valtakunnallisen liikuntaorganisaation Valon kanssa. Kysely oli uudistunut tälle vuodelle ja se toteutettiin erillisenä lapsille, nuorille, vanhemmille ja ohjaajille.

Kyselyn tulosten perusteella toimintaamme ollaan hyvin tyytyväisiä. Erityinen vahvuutemme on erinomainen henki.

Lapsien (alle 13v) mielestä ryhmien henki on hyvä ja ohjaajat mukavia. Harjoituksia ja kilpailuja on sopivasti. Mukavinta toiminnassa on purjehdus ja yhdessäolo.

Nuoret ovat myös tyytyväisiä treenien määrään ja sisältöön sekä oman ryhmänsä henkeen. Kivaa on olla yhdessä ja merellä, tylsää on kun on kylmä. Valtaosa nuorista harrastaa muita lajeja ja liikkuu päivittäin 2 tuntia tai enemmän. Valmentajien toiminta saa positiivista palautetta. Kilpailuja on pääosan mielestä sopivasti, vaikka kaikki eivät pidä kilpailemisesta.

Junnujen vanhemmat ovat hyvin tyytyväisiä seuran toimintaan kokonaisuutena, samoin ohjaajien ja valmentajien toimintaan sekä harjoituksiin. Kilpailemisesta ollaan myös toista mieltä, osa lapsista ei halua osallistua kilpailuihin. Hyvin positiivista on, että myös vanhempien mielestä pääosa junnuista liikkuu yli 10,5 tuntia viikossa (vaikka enemmänkin saisi kyllä liikkua). Purjehdusta ei oikein voi turvallisesti omatoimisesti harrastaa. Joissain perheissä nukutaan liian vähän. Purjehdusta voi EMK:lla harrastaa melko edullisesti, mutta kilpaileminen pohjoismaisella ja sitä korkeammalla tasolla on kallista.

Seuratoimijat ja etenkin ohjaajat ovat tärkein voimavara, ilman heitä ei ole toimintaa. Olemme onneksi onnistuneet pitämään myös seuratoimijat ja ohjaajat tyytyväisinä.

 

Vaikka toimintaamme ollaan tyytyväisiä, ei saa jäädä laakereille lepäämään – aina voi parantaa. Erityisiä kehittämisalueita kyselyn perusteella ovat: pelisääntökeskustelut, ulkoinen viestintä, kilpailut vs harrastaminen ja toiminnan monipuolisuus. 

Kauden 2016 suunnittelu on loppusuoralla. Toiminta tulee olemaan edellisten vuosien kaltaista. Järjestämme keväällä koululaisten tutustumistilaisuuden sekä kesällä kaikille tarkoitetun hyvin suositun purjehduskoulun.