29er: kisaraportti nuorten MM-kisoista

Vuoden 2016 nuorten maailmanmestaruuskisat järjestettiin joulukuussa Aucklandissa Uudessa Seelannissa, kirjaimellisesti toisella puolella maapalloa. Suomea oli edustamassa naisten kaksinpurjehdittavassa 29er-luokassa Sirre Kronlöf & Veera Hokka, EMK. Kahden viikon reissussa ensimmäinen viikko tasattiin aikaeroa ja toinen kisattiin. Ennen kisaa ehdimme nähdä muun muassa Pihan, joka on kaunis luontoalue Uuden Seelannin länsirannikolla. Rentoutuminen pitkästä reissusta oli tärkeässä roolissa suuren aikaerorasituksen ja yli vuorokauden kestäneen matkustamisen jälkeen.

Ei kuitenkaan mennyt kauaa kunnes jo rikattiin venettä pystyyn pienellä nurmikkoalueella hiekkarannan tuntumassa. Ensimmäinen harjoituspäivä meni mukavasti ja vaikka meillä oli ollut pidempi tauko purjehtimisessa, niin vene tuntui kulkevan. Seuraavan päivän harjoituskisoissa fiilis oli jo kohdallaan, kun kierrettiin ylämerkkiä ensimmäisinä. Itsevarmuutta riitti kisan aloitukseen.

Ensimmäisenä päivänä oli aika kova tuuli. Homma sujui ja viimeisen lähdön ykkössijan jälkeen lähdettiin seuraavaan päivään kokonaistuloksissa toiselta sijalta. Tuuli keveni kisan loppua kohden jonkin verran, mutta yritimme petrata aina jokaiseen lähtöön. Vaikka tuuli olikin kevyt, niin hauskaa meillä oli ja vene kulki hyvin. Kolmannen päivän UFD sai mielen vähän masentumaan, mutta ei luovuttamaan. Otimme kaiken irti loppukisasta! Viimeisessä lähdössä, siis koko kisan viimeisessä sekä meidän 29er uran viimeisessä, päätimme ottaa paaran startin, joka onnistuikin aivan nappiin ja leikkasimme koko fleetin edestä - ei hullumpi fiilis, nautimme joka sekunnista.

Kisa päättyi neljänteen sijaan, joka tietysti vähän harmittaa sijoituksena - juuri pois mitaleilta. Reissusta jäi kuitenkin haikean hyvä fiilis: positiivinen kisakokemus, uskomaton kisapaikka ja meidän 29er uran päätös. Kaikki tallennettu muistin sopukoihin.

Sirre ja Veera